Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met de indeling van mijn opgedragen werkpakket in een functiefamilie/functiegroep/functietypering van het FGR?

Bestaat er een verschil van mening over de indeling van het opgedragen werkpakket in een functiefamilie/functiegroep/functietypering Dan kunnen medewerker en leidinggevende er eerst samen proberen uit te komen.

Lukt dat niet, dan kan voorafgaand aan de formele stap naar de Geschillencommissie Rijk  medewerker en leidinggevende zich richten tot het Rijksloket Advies en Bemiddeling Arbeidszaken (RABA). Het RABA informeert, adviseert en bemiddelt bij het vinden van een oplossing bij een conflict. Het RABA kan bijvoorbeeld adviseren om een deskundige in te schakelen voor een bemiddelend gesprek. Een onafhankelijke partij kan medewerker en leidinggevende begeleiden bij het vinden van een gezamenlijke oplossing.

Het geschil kan ook (of na het RABA) worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Rijk. Dat is een onafhankelijke commissie die een oordeel geeft over het voorgelegde meningsverschil.

Lukt het niet om een geschil op bovenstaande manier(en) op te lossen, dan kan het conflict worden voorgelegd aan de kantonrechter.