Instructievideo's KWIV

Ontdek de functionaliteiten van het KWIV en hoe het KWIV jou kan helpen in je werk.

Voor het gebruik van het KWIV zijn een aantal korte instructievideo’s gemaakt. Ontdek de functionaliteiten van het KWIV en hoe het KWIV jou kan helpen in je werk.

Het KWIV biedt houvast bij werving, selectie en professionele ontwikkeling (I-vakmanschap). Bovendien geeft het KWIV rijksorganisaties meer inzicht en overzicht in de IV-professionals die er werken. Hierdoor kunnen we beter inspelen op ontwikkelingen en zorgen voor voldoende goede IV-professionals.

Introductie en voordelen van het KWIV

Het KWIV is een aanvulling op het Functiegebouw Rijk. In deze video krijg je een korte introductie op het KWIV en een uitleg van de voordelen. Video: Introductie en voordelen van het KWIV.

Een KWIV-profiel bekijken

Wil je weten welke competenties bij een bepaald KWIV-profiel horen, en hoe je dat bekijkt? Bekijk in deze video hoe dat werkt. Video: Een KWIV-profiel bekijken.

Een IV-functie aan een KWIV-profiel koppelen

In het implementatietraject wordt iedere IV-functie aan één KWIV-profiel gekoppeld. Dit kan op twee manieren: via de roepnaam van de IV-functie of via het overzicht op tabblad 4 van het KWIV.
Koppelen via de roepnaam is het makkelijkst. In deze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je deze koppeling maakt. Video: Koppelen via roepnaam

Staat de roepnaam niet in het KWIV? Bekijk dan de video: Koppelen via het overzicht op tabblad 4.

KWIV-profielen vergelijken

Een KWIV-profiel bevat concrete competentieomschrijvingen en gerichte opleidingsinformatie. Hiermee kun je goed voorbereid een ontwikkelgesprek in, en ook gemakkelijk mogelijke ontwikkelpaden uitstippelen. Bijvoorbeeld door je huidige KWIV-profiel te vergelijken met een KWIV-profiel dat je ambieert. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk de video KWIV-profielen vergelijken.